Tento pestrý kořeněný salát má díky mangovému čatní jemně nasládlou příchuť.
Suroviny na 4 porce
200 g těstovin
300 g růžiček brokolice
2 lžičky ostré kari pasty
4 lžíce mangového čatní
1 lžíce bílého vinného octa
po 150 ml bílého jogurtu a kysané smetany
½ lžičky soli, mletý pepř
300 g vařeného nebo pečeného kuřecího masa nakrájeného na kostičky
1 oloupaná červená cibule nasekaná nadrobno
1 červená paprika nakrájená na proužky
2 lžíce mírně upražených plátků mandlí
Postup
Těstoviny uvaříme a 3 minuty před koncem varu přidáme brokolici. Hotovou zeleninu i těstoviny vyklopíme do cedníku, propláchneme studenou vodou a necháme odkapat. Mezitím smícháme v misce kari pastu, čatní a ocet.
Směs ušleháme dohladka. Přidáme jogurt, kysanou smetanu, sůl a trochu pepře. Vše dobře promícháme. Do velké mísy vsypeme brokolici s těstovinami, zalijeme polovinou zálivky a opět důkladně promícháme. Přidáme maso, cibuli, papriku a zbytek zálivky. Posypeme mandlovými lupínky.