TisiceReceptu.cz
TisiceReceptu.cz

Možná by se toto hlavní jídlo dalo nazvat „Čína po česku“.

Suroviny na 4 porce

1 prsa z kuřete
1 menší cuketa
1 střední cibule
1 větší mrkev
1 sladká paprika
1 – 2 rajská jablíčka
olej
mletý či nastrouhaný česnek (1 strouček)
½  lžičky soli
pepř
10 středních brambor
sladká paprika
drcený kmín
popřípadě sójová omáčka koření dle vlastní chuti: koření na Čínu, kari, mletý zázvor

Postup

Nejdříve si připravíme brambory, které důkladně omyjeme a nakrájíme na kolečka, která naklademe na pekáč, klidně i ve více vrstvách. Mírně pokapeme olejem, osolíme, lehce posypeme červenou sladkou paprikou, drceným kmínem a dáme péct (cca 150 stupňů Celsia). Občas je promícháme a popřípadě ještě zakapeme olejem, pokud by se mírně připalovaly a pečeme do měkka.

Mrkev oškrábeme a škrabkou si ji naporcujeme na tenké plátky, rajčata si nakrájíme na tenké měsíčky, papriku na proužky. Cuketu zbavíme zelené slupky a rozkrojíme. Pokud je mladá, nemusíme ani zbavovat jadérek a nakrájíme cca na 1 cm široké proužky. Zeleninovou směs lehce zakapeme olejem, osolíme, opepříme a promícháme v misce.

Nakrájíme si kuřecí prsa na silnější nudličky, pak cibuli (nemusí být úplně na drobno). První vložíme na rozpálený olej do kastrolu či široké pánve a zamícháme, pak přidáme směs a ztlumíme plotýnku.

Pokud se nám i při občasném míchání směs lehce připaluje, můžeme přidat 2 – 3 lžíce vody a ještě lépe případného kuřecího vývaru. Máme-li doma, můžeme přidat 1 – 2 lžičky sójové omáčky, ale není nezbytností. Stejně tak může přidat koření dle své vlastní chuti.  Mezi tím se nám udělají brambory v troubě a můžeme podávat.

 

Nenechte si ujít další zajímavé články