Tato kombinace vás přesvědčí, že byste chřest měli jíst častěji.
Suroviny na 5 porcí
1 balení zeleného chřestu
olivový olej
200 ml smetany ke šlehání
1 lžíce hladké mouky
100 ml vývaru
sušená rajčata
sůl, pepř
Postup
Chřest nakrájejte, orestujte na pánvičce. V jiné nádobě smíchejte smetanu s vývarem a přiveďte za stálého míchání k lehkému varu, zaprašte moukou a krátce provařte.
Osolte, opepřete.
Uvařené okapané ňoky přesypeme na rozehřátou pánev a společně lehce osmahneme společně s chřestem a trochou olivového oleje.
Pak přidejte do omáčky, promíchejte a můžete podávat dozdobené nakrájenými sušenými rajčaty, které chuť ještě více rozvinou.
štítky: omáčka