TisiceReceptu.cz
TisiceReceptu.cz

Suroviny na 2 porce

300 g nebo 1 plechovka cizrny
8 g soli
bílý pepř
kari
20 ml řepkového oleje
2 celá vejce
80 g sezamových semínek
140 g ovesných vloček
400 g mrkve
600 g květáku

Postup

Květák a mrkev očistíme, nakrájíme a uvaříme do poloměkka. Slijeme a necháme vychladnout. Takto připravenou zeleninu rozmačkáme, přidáme rozmixovanou a předem uvařenou cizrnu (lze použít i konzervovanou), vejce, ovesné vločky, sůl, bílý pepř a kari. Vše promícháme a necháme chvíli odpočinout.

Z těsta tvarujeme karbanátky, které posypeme sezamem a postříkáme olejem (nejlepší je použít olej ve spreji). Pečeme v troubě na 180 °C dozlatova (přibližně 40 minut podle velikosti). Podáváme například s vařenými brambory a jogurtovo-česnekovým dipem a doplníme libovolnou zeleninou.

 

Tags : karbanátky

Nenechte si ujít další zajímavé články