TisiceReceptu.cz
TisiceReceptu.cz

Přichází období chřestu! Je ideální čas uvařit výbornou polévku z této lahodné delikatesy.

Suroviny na 4 porce

10–12 stonků bílého chřestu
1 jarní cibulka i s natí
1 lžíce másla na zahuštění 1
1,5 l drůbežího vývaru
sůl, pepř
0,1 l smetany
muškátový oříšek
pažitka či petrželka

Postup

Chřest očistěte a odkrojte dřevnaté konce. Nakrájejte ho na kousky. V hrnci přiveďte k varu vývar, vsypte chřest a na jemno nasekanou jarní cibulku a povařte asi 20 minut, dokud nezměkne. Vyjměte několik kousků, použijete je nakonec na ozdobu.

Polévku rozmixujte, dochuťte solí, pepřem a muškátovým oříškem a zjemněte smetanou. Lžíci tuhého másla rozkrájejte nadrobno a vmíchejte do polévky. Zjemní ji a zahustí. Pak už nevařte! Chřest, který jste odložili stranou, nahrubo nasekejte a nasypte na porce horké polévky. Podávejte s čerstvým pečivem nebo krutony.

Nenechte si ujít další zajímavé články