TisiceReceptu.cz
TisiceReceptu.cz

Česká dravá ryba s velice zajímavou chutí, jejíž maso se dá postavit na stejnou úroveň jako je losos.

Suroviny na 2 porce

1 okoun
2 lžíce citronové šťávy
70 g másla
300 g rajčat
1 malou mladou cuketu
2 stroužky česneku
1 snítka petržele
špetka pepře
½  lžičky soli

Postup

Okouna opláchneme a uděláme z něj filety, ty osušíme, pak pokapeme citronovou šťávou, osolíme a opepříme a vložíme do zapékací misky, zakryjeme alobalem, dáme do ledničky asi tak na 20 minut do chladničky.

Mezitím si omyjeme a nakrájíme zeleninu. Rajčata rozpůlíme, cuketu nakrájíme na kostičky, česnek na tenké plátky a na másla orestujeme na pánvi.

Vychlazené filety přelijeme ještě horkou směsí a dáme zhruba na 20 minut péct di předehřáté trouby zhruba na 20 minut při teplotě 200 °C..

 

Tags : okoun

Nenechte si ujít další zajímavé články