Co by to bylo za Vánoce bez kompotu. Těmi nejpopulárnějšími v zeměpisných našich podmínkách jsou samozřejmě ty z jablek, hrušek nebo třešní. Jak ale připravit takový, který vám o svátcích budou všichni závidět?
Suroviny
3 jablka
3 hrušky
50 g hrozinek
šťáva a kůra z jednoho pomeranče a citrónu
100 g hnědého cukru
4 drcené hřebíčky
lžička mleté skořice
1 drcený badyán
200 ml bílého vína
300 ml vody
4 cl rumu
4 cl koňaku
snítka máty
Postup
Jablka a hrušky zbavíme jádra a nakrájíme na kostky, vložíme do ultra vysokorychlostního mixéru Tefal Ultrablend Cook. Přidáme koření, šťávu a kůru z citrusů, cukr, víno, rum, koňak, sekanou mátu, rozinky a vodu. Zapneme na program kompot.
Tags :
kompot