TisiceReceptu.cz
TisiceReceptu.cz

Sladká a svěží rychlovka, kterou vždy mile překvapíte domácí strávníky a hosty. Uctěte je flambovaným ovocem.

Ingredience

ovoce dle chuti
banány
kiwi
jahody
pomeranč apod.
400 ml rumu
20 g másla
100 g bílé čokolády
100 g hořké čokolády
100 ml smetany

Postup

Ovoce nakrájíme na malé kousky. Použijeme pánev s malým okrajem. Doprostřed pánve dáme cukr, který budeme pomalu zahřívat, dokud se nerozpustí.

Jakmile bude cukr rozpuštěný, přidáme máslo. Až se máslo rozpustí, přidáme ovoce, které chvilku prohřejeme. Zalijeme rumem.

Pánev nakloníme tak, abychom měli šťávu u okraje pánve, a tento okraj necháme nad plamenem zahřívat tak dlouho, dokud se šťáva nezapálí. Až vyprchá alkohol a plameny zhasnou, můžeme namáčet do čokolády.

Každou čokoládu dáme zvlášť a nalámanou ji rozpustíme ve 100 ml sladké smetany. Jednotlivé kousky nabodáváme na špejle a namáčíme v čokoládě..

 

Tags : flambování

Nenechte si ujít další zajímavé články