Perník byl nejoblíbenějším moučníkem našich maminek a babiček, pak ho však vytlačily moderní dezerty, ale opět se s velkou slávou vrací k radosti strávníků.
Ingredience
1 špetka soli
2 vejce
2 dl rostlinného oleje
0,5 l mléka
350 g cukru krystal
1 lžička skořice mleté
0,5 kg polohrubé mouky
lžíce povidel rozředěná – nejlépe rumem
3 lžíce kakaa
1 balíček prášku do perníku
3 nastrouhaná jablka
1 lžička jedlé sody
Postup
Smícháme postupně všechny ingredience a dobře je vymícháme. Můžeme přidat nasekané ořechy nebo mandle, rozinky či kandované ovoce. Těsto nalijeme na vyšší, vymazaný a vysypaný plech. Pečeme ve vyhřáté troubě při 220 °C asi 25 až 30 minut.
Tags :
perník