Cupcake, malé dortíčky, mají rádi dospělí i děti, a jsou-li v tomto čase připomínkou léta, o to raději je uvidíme na stole.
Ingredience
1 kelímek bílého jogurtu
1 kelímek polohrubé mouky
½ kelímku hladké mouky
½ kelímku cukru
2 vejce
3 lžíce rozpuštěného másla
½ kypřicího prášku
mražené či čerstvé ovoce
Krém
150 g mascarpone
3 lžíce mléka
1,5 lžíce moučkového cukru
čerstvé ovoce (jahody, maliny, borůvky)
případně bylinky (máta) na ozdobení a zároveň zvýraznění chuti
Postup
Všechny suroviny na těsto smícháme a dobře propracujeme. Těsto nalijeme do vymazaných formiček, ale pouze do tří čtvrtin, nasypeme na ně pár kousků ovoce a pečeme v předehřáté troubě maximálně 20 minut. Vlažné cupcaky vyklopíme a necháme úplně vychladnout, pak je ozdobíme krémem a ovocem.