TisiceReceptu.cz
TisiceReceptu.cz

„Stejček“ vhodný pro oslavu nebo romantickou příležitost…

Suroviny

6 snítek čerstvého tymiánu citronová šťáva
2 stroužky česneku
140 g másla
1 chilli paprička
2 hovězí steaky

Postup

Rozpálíme pánev na sucho a troubu na 150°C. Steaky potřeme olivovým olejem.

Olej si nalijeme do dlaně a vmasírujeme do masa. Vhodíme je na pánev a necháme ze všech stran zatáhnout, aby se vytvořila kůrčička. Poté je vyjmeme a necháme odpočinout.  Steak vložíme do pekáče a dáme do trouby na 12 minut.

Poté pekáč vyjmeme a necháme odpočinout přikrytý stejnou dobu, jako byl v troubě. Mezitím, co se steaky dopékají, připravíme si bylinkové máslo. Lístky tymiánu nasekáme a v misce smícháme s citronovou šťávou, rozmělněným česnekem a směs zašleháme do změklého másla.

Nakonec přidáme nasekanou chilli papričku. Máslo zabalíme do potravinářské fólie a dáme do lednice. Pak jím ochutíme steaky.

 

Tags : bifteksteak

Nenechte si ujít další zajímavé články