TisiceReceptu.cz
TisiceReceptu.cz

Vepřová panenka je skvělou hlavní surovinou a propracovaný recept ji dokáže povýšit snad až na nebeský pokrm.

Ingredience

600 g vepřové panenky
1 svazek petržele kudrnky
1 svazek listové petržele
100 ml olivového oleje
1 palice česneku
chilli
sůl, pepř

Na brambůrky

800 g malých nových brambor
šalvěj
máta
bazalka
oregano
tymián
pažitka
zelená petržel
citronová kůra
50 ml olivového oleje
200 g růžičkové kapusty

Postup

Připravíme si marinádu. Oloupeme a prolisujeme si česnek do misky, přilijeme olej, osolíme, nakrájíme petrželku a vše dobře promícháme.

Maso opláchneme, osušíme, na pár místech ho nařízneme, aby se do něj marináda dobře dostala.

Panenku vložíme do marinády a dáme ji do ledničky odležet. Mezitím si připravíme další marinádu, která je určena na brambory.

Všechny bylinky nakrájíme, přidáme citronovou kůru z nechemicky ošetřeného citronu a olej.

Marinádu dáme do lednice. Malé brambůrky i se slupkou rozpůlíme a dáme je vařit, ale jen do poloměkka. Scedíme je, dáme je do marinády a pak, spolu s kapustou, do trouby na dodělání.

Vyndáme panenku z ledničky. Rozpálíme si na pánvičce trochu oleje a zprudka panenku orestujeme, aby se zatáhla a nepustila šťávu.

Poté, co je orestovaná, ji dáme do zapékací mísy a ve vyhřáté troubě ji necháme na 180 °C deset minut dopékat.

Tags : panenka

Nenechte si ujít další zajímavé články