TisiceReceptu.cz
TisiceReceptu.cz

Snad už máme před sebou poslední chladné dny. Proto se rozloučíme se zimou ve velkém stylu. Zkuste teplé nápoje, které vám osladí i okoření život.

Exotická sangrie s pomerančovou šťávou

Přísady na 4 hrnky

3 pomeranče
2 jablka
2 citrony
2 badyány
2 skořicové tyčinky
1 kostka cukru
1 l suchého červeného vína
100 ml sirupu z granátových jablek

Postup

Ze tří pomerančů vymačkáme šťávu. Citrony dobře omyjeme v horké vodě. Osušíme je a tence z nich okrájíme kůru. Zahřejeme víno s likérem, citronovou kůrou a pomerančovou šťávou. Zbylé pomeranče a grepy oloupeme a ostrým nožem na krájíme na plátky. Přidáme je k vínu a krátce zahřejeme. Podle chuti dosladíme cukrem.

Hustá horká čokoláda

Přísady na 4 hrnky

150 g čokolády s obsahem kakaa nad 60 %
250 ml mléka
1 zarovnaná lžička solamylu
vanilka
skořice nebo máta na dochucení (volitelné)

Postup

V nádobě s dvojitým dnem rozehřejte čokoládu přibližně na 50 stupňů Celsia. V druhé nádobě přiveďte k varu mléko a pak jím za stálého míchání zalévejte rozehřátou čokoládu. V troše vody rozpusťte solamyl a přidejte ho k mléčné čokoládě na zahuštění; směs neustále důkladně promíchávejte. Podle libosti ji můžete ještě dochutit, třeba vanilkou, skořicí nebo mátou, nicméně skvěle chutná i samotná.

Horké jablko se skořicí

Přísady na 4 hrnky

500 ml jablečného džusu
500 ml džusu z hroznového vína
8 kuliček nového koření
4 svitky skořice
1 červené jablko šťáva z 1 citronu
šťáva z 1 pomeranče

Postup

Vymačkáme citron a pomeranč a přecedíme přes husté sítko. Zahřejeme oba džusy, do nichž jsme předtím přidali nové koření a tyčinky skořice. Do každé sklenice vložíme spirálu z oloupaného jablka. Zalijeme horkou směsí, přidáme vymačkanou šťávu a můžeme podávat.

Nenechte si ujít další zajímavé články