TisiceReceptu.cz
TisiceReceptu.cz

Máme pro vás recept na tu nejlepší polévku, na které si určitě všichni pochutnáte.

Ingredience

400 g jedlých kaštanů
1 celer
1 petržel
2 mrkve
1 pórek
2 cibule
svazek petrželové natě
3 stroužky česneku
5 lžic másla
100 ml zakysané smetany
1 l zeleninového vývaru
pepř, sůl

Postup

Celer, mrkve, petržel, pórek a cibuli rozčtvrťte. Ve velkém hrnci rozehřejte 2 lžíce másla, přidejte zeleninu a osmahněte.

Zalijte studenou vodou, osolte, opepřete a přiveďte k varu.

Vývar sceďte. Nachystejte si kaštany. Každý nařízněte a pak je dejte na plech do trouby vyhřáté na 200 stupňů.

Pečte 15 minut. Odstraňte slupky a rozkrojte je.

Ve hrnci zpěňte nakrájenou cibuli, pak přidejte celer, česnek a kaštany. Osmahněte a zalijte ¾ litru připraveného vývaru. Rozmixujte na hladký krém.

 

Nenechte si ujít další zajímavé články