Máme pro vás recept na tu nejlepší polévku, na které si určitě všichni pochutnáte.
Ingredience
400 g jedlých kaštanů
1 celer
1 petržel
2 mrkve
1 pórek
2 cibule
svazek petrželové natě
3 stroužky česneku
5 lžic másla
100 ml zakysané smetany
1 l zeleninového vývaru
pepř, sůl
Postup
Celer, mrkve, petržel, pórek a cibuli rozčtvrťte. Ve velkém hrnci rozehřejte 2 lžíce másla, přidejte zeleninu a osmahněte.
Zalijte studenou vodou, osolte, opepřete a přiveďte k varu.
Vývar sceďte. Nachystejte si kaštany. Každý nařízněte a pak je dejte na plech do trouby vyhřáté na 200 stupňů.
Pečte 15 minut. Odstraňte slupky a rozkrojte je.
Ve hrnci zpěňte nakrájenou cibuli, pak přidejte celer, česnek a kaštany. Osmahněte a zalijte ¾ litru připraveného vývaru. Rozmixujte na hladký krém.