TisiceReceptu.cz
TisiceReceptu.cz

Tuhle skvělou polévku zvládnete připravit i doma, chce to jen hodně času na přípravu.

Potřebujete

500 g hovězího žebra
500 g předního hovězího nebo kližky
300 g zadního hovězího
2 hovězí morkové kosti
hovězí vývar
1 cibuli
skořici, kardamom, badyán
široké rýžové nudle
rybí omáčku
3 jarní cibulky
1 červenou cibuli
čerstvý koriandr
1 limetku
2 chilli papričky
bambusové klíčky

Postup

Zadní hovězí překrojte na úzké špalíky, zabalte do fólie a dejte do mrazáku. Do 5l hrnce dejte žebro, kližku a kosti, zalijte vodou a přiveďte k varu. Až se vytvoří tmavá pěna, seberte ji, přidejte cibuli, koření, snižte teplotu a nechte polévku táhnout aspoň 6 hodin.

Vyndejte maso i kosti, vývar přeceďte a dochuťte rybí omáčkou. Nudle namočte do vody. Až změknou, slijte je, zalijte vřelou vodou a asi 2 minuty povařte a sceďte. Vyndejte z mrazáku maso a nakrájejte ho na tenoučké plátky.

Nakrájejte červenou cibuli, jarní cibulku a koriandr nasekejte. Do misky dejte měsíčky limetky a nasekané chilli papričky. Do hlubokých misek dejte nudle, na ně plátky masa, cibuli a koriandr a přelijte vařícím vývarem. Vložte klíčky a každý si přidá limetku, chilli papričku a rybí omáčku.

 

Tags : pho

Nenechte si ujít další zajímavé články