TisiceReceptu.cz
TisiceReceptu.cz

Francouzská pochoutka Mille-feuille [mil fej] se tradičně skládá ze tří vrstev listového těsta, střídajícího se se dvěma vrstvami cukrářského krému. Uvidíte, že si tuhle dobrotu zamilujete.

Ingredience

NÁPLŇ

25 g másla
15 g solamylu
62 g cukru krupice
1 balíček vanilkového cukru
10 g vanilkového pudinku
žloutek
50 g smetany ke šlehání
250 ml plnotučného mléka

POLEVA

200 g cukru krupice, 200 ml smetany ke šlehání, 50 g másla, kvalitní hořká čokoláda

TĚSTO

400 g listového těsta, 30 g moučkového cukru

Postup

Připravte si listové těsto. Rozválejte ho na válu, aby bylo alespoň 1,5 mm tlusté. Pak ho nakrájejte na 3 stejné obdélníky. Předehřejte si troubu na 220 stupňů.  Obdélníky pečte 20 minut.

Na krém si v hrnci svařte mléko a vanilkový cukr. V oddělené misce smíchejte žloutky, cukr, vanilkový pudink a solamyl. Do směsi přidejte třetinu uvařeného mléka a dobře rozmíchejte.

Přiveďte k varu zbývající mléko a nalijte do něj směs. Stále míchejte nad plamenem, dokud nezhoustne. Krém přikryjte fólií. Ušlehejte si šlehačku do tuha a přidejte ji do vychladlého vanilkového krému.

Na vychladlé obdélníky začnete nanášet krém. Přikryjte dalším obdélníčkem a zase pokládejte krém a přikryjte posledním kusem.

Na polevu si v pánvi rozpusťte cukr, bez míchání ho nechte zkaramelizovat. Přidejte máslo a smetanu, dobře promíchejte a nechte vychladnout. Poté polevou natřete horní pláty dortíčků.

Dále nechte rozpustit čokoládu, nalijte ji do cukrářského sáčku a horní část dezertu ozdobte.

Obdélníčky nakrájejte na malé čtverečky, nožem zahlaďte a podávejte pocukrované moučkovým cukrem a s jakýmkoli teplým či studeným nápojem.

RŮZNÉ NÁPLNĚ

Vyzkoušet můžete i jiné náplně. Dnes jste si vyzkoušeli pudinkovo-vanilkový krém. Pokud máte rádi třeba obyčejnou marmeládu, nutellu nebo něco jiného, neváhejte. Každá kombinace bude určitě skvělá. Nezapomeňte také na ovoce.

Nenechte si ujít další zajímavé články

Hlubokomyslné citáty pod vědeckým drobnohledem
21stoleti.cz

Hlubokomyslné citáty pod...

Facebook i jiné sociální sítě jsou jimi zaplavené. O čem že je...
Litvínovská chlouba: Kolektivní dům u chemičky
epochanacestach.cz

Litvínovská chlouba:...

Severočeské město Litvínov...
Unikátní trezor pro poklady miliardářů
epochalnisvet.cz

Unikátní trezor pro poklady...

Když se spojí dvojice značek, které jsou...
Mormoni: Modlitby, kasina i polygamie
epochaplus.cz

Mormoni: Modlitby, kasina i...

Životy zasvětili odříkávání modliteb a pečlivému...
VIDEO: Nahrávka má zachycovat jezerní monstrum z Kanady
enigmaplus.cz

VIDEO: Nahrávka má...

Záběry zveřejněné na začátku...
Mileva Einsteinová se kvůli manželovi vzdala kariéry
epochaplus.cz

Mileva Einsteinová se kvůli...

„Bez tebe postrádám sebedůvěru, potěšení z práce, radost ze života – krátce řečeno:...
Kávové mlsání
panidomu.cz

Kávové mlsání

Kdo má rád kávu, určitě jí nepohrdne i...
Art deco, poklad po babičce
panidomu.cz

Art deco, poklad po babičce

Možná právě vaši prarodiče měli nábytek...
Nejen na zámek do Světlé nad Sázavou
epochanacestach.cz

Nejen na zámek do Světlé nad...

Světlá nad Sázavou se...
Sbalil divadelní krásku
nasehvezdy.cz

Sbalil divadelní krásku

Po dlouhých jedenácti letech samoty je herec Karel Zima...
Únava jako nemoc
panidomu.cz

Únava jako nemoc

Ty tam jsou naštěstí časy, kdy bezradná medicína řešila...
Neumí se smířit s minulostí
nasehvezdy.cz

Neumí se smířit s minulostí

Příliš dlouho čekala na novou lásku....