TisiceReceptu.cz
TisiceReceptu.cz

Francouzská pochoutka Mille-feuille [mil fej] se tradičně skládá ze tří vrstev listového těsta, střídajícího se se dvěma vrstvami cukrářského krému. Uvidíte, že si tuhle dobrotu zamilujete.

Ingredience

NÁPLŇ

25 g másla
15 g solamylu
62 g cukru krupice
1 balíček vanilkového cukru
10 g vanilkového pudinku
žloutek
50 g smetany ke šlehání
250 ml plnotučného mléka

POLEVA

200 g cukru krupice, 200 ml smetany ke šlehání, 50 g másla, kvalitní hořká čokoláda

TĚSTO

400 g listového těsta, 30 g moučkového cukru

Postup

Připravte si listové těsto. Rozválejte ho na válu, aby bylo alespoň 1,5 mm tlusté. Pak ho nakrájejte na 3 stejné obdélníky. Předehřejte si troubu na 220 stupňů.  Obdélníky pečte 20 minut.

Na krém si v hrnci svařte mléko a vanilkový cukr. V oddělené misce smíchejte žloutky, cukr, vanilkový pudink a solamyl. Do směsi přidejte třetinu uvařeného mléka a dobře rozmíchejte.

Přiveďte k varu zbývající mléko a nalijte do něj směs. Stále míchejte nad plamenem, dokud nezhoustne. Krém přikryjte fólií. Ušlehejte si šlehačku do tuha a přidejte ji do vychladlého vanilkového krému.

Na vychladlé obdélníky začnete nanášet krém. Přikryjte dalším obdélníčkem a zase pokládejte krém a přikryjte posledním kusem.

Na polevu si v pánvi rozpusťte cukr, bez míchání ho nechte zkaramelizovat. Přidejte máslo a smetanu, dobře promíchejte a nechte vychladnout. Poté polevou natřete horní pláty dortíčků.

Dále nechte rozpustit čokoládu, nalijte ji do cukrářského sáčku a horní část dezertu ozdobte.

Obdélníčky nakrájejte na malé čtverečky, nožem zahlaďte a podávejte pocukrované moučkovým cukrem a s jakýmkoli teplým či studeným nápojem.

RŮZNÉ NÁPLNĚ

Vyzkoušet můžete i jiné náplně. Dnes jste si vyzkoušeli pudinkovo-vanilkový krém. Pokud máte rádi třeba obyčejnou marmeládu, nutellu nebo něco jiného, neváhejte. Každá kombinace bude určitě skvělá. Nezapomeňte také na ovoce.

Nenechte si ujít další zajímavé články

Klara Rott The Spa v representativních prostorách hotelu Andaz
iluxus.cz

Klara Rott The Spa v...

Lifestylový hotel Andaz Prague, unikátní místo...
Rosslynská kaple: Ukrývá nejcennější relikvii světa?
epochalnisvet.cz

Rosslynská kaple: Ukrývá...

Skotsko je neuvěřitelně pestrá země s bohatou a...
Hacienda Nápoles Pabla Escobara: Narkobaronův odkaz?
epochaplus.cz

Hacienda Nápoles Pabla...

Denně vydělal až 60 milionů amerických dolarů....
Manžel mi nakonec odpustil!
skutecnepribehy.cz

Manžel mi nakonec odpustil!

Do manželství jsem se hrnula. Stačilo...
Recepty ze spíže
panidomu.cz

Recepty ze spíže

Někdy je třeba uvařit z pár ingrediencí,...
Kuchyňské ostrůvky a jejich možnosti
rezidenceonline.cz

Kuchyňské ostrůvky a jejich...

Kuchyňské ostrůvky jsou již běžnou součástí mnoha...
Nanotechnologie znali už staří Římané
21stoleti.cz

Nanotechnologie znali už staří...

Máme za to, že nanotechnologie jsou spojeny až s moderní...
Chystá velkou pomstu! A co na to Bertramka?
nasehvezdy.cz

Chystá velkou pomstu! A co...

Dominika Gottová (47)...
10 věcí, které jste nevěděli o královně Alžbětě II.
epochaplus.cz

10 věcí, které jste nevěděli o...

Vždy v dokonale sladěném pastelovém...
Je snad herečka Hana Holišová těhotná s přítelem, který je ženatý?
nasehvezdy.cz

Je snad herečka Hana Holišová...

HANA HOLIŠOVÁ (42) si své soukromí...
Mystické Žluticko a Toužimsko: Zámek Valeč
epochanacestach.cz

Mystické Žluticko a...

Kraj živých vod vítá...
Kam zmizelo chilské ledovcové jezero?
enigmaplus.cz

Kam zmizelo chilské...

Poslední doba ledová měla skončit zhruba...