TisiceReceptu.cz
TisiceReceptu.cz

Velmi netradiční varianta zeleninové polévky. Vyzkoušejte…

Suroviny

20 g másla
1 lžíce olivového oleje
2 šalotky
750 g celeru
150 g brambor
½ lžičky mletého koriandru
500 ml zeleninového vývaru
500 ml mléka
2 sušené bobkové listy
200 ml smetany
hrst koriandrových lístků
Na brambory:
20 g másla
3 lžíce oleje
180 g brambor
1 červená chilli paprička

Postup

Rozehřejeme v pánvi máslo a olej a opékáme šalotku, až zesklovatí. Přidáme celer, brambory a mletý koriandr a chvilku opékáme. Přilijeme vývar a mléko, vhodíme bobkové listy a přivedeme k varu. Osolíme a opepříme a vaříme 30–35 minut.

Ušleháme smetanu a rozdělíme ji napůl. Lístky koriandru vmícháme do jedné poloviny šlehačky a odložíme do lednice. Připravíme si bramborové kostičky. V pánvi rozehřejeme máslo a olej a brambory opékáme 10–15 minut, až budou křupavé. Přihodíme chilli papričku, zamícháme a ještě minutku opékáme. Nakonec osolíme.

Z polévky vyndáme bobkové listy, rozmixujeme ji a přecedíme přes jemný cedník. Prohřejeme, dochutíme pepřem a solí a vmícháme neochucenou šlehačku. Polévku v miskách ozdobíme koriandrovou šlehačkou a přidáme kostičky.

 

Nenechte si ujít další zajímavé články