Název je poněkud matoucí. Pastýřský koláč nebo-li cottage pie pochází z Irska a ke skutečnému koláči má velmi daleko. Je to pečené mleté maso pod bramborovou „peřinou“.
Ingredience
500 g mletého hovězího masa
1 cibule
2 mrkve
100 g čerstvého nebo mraženého hrášku
4 žampiony
100 ml vývaru nebo bujonu
1 kg brambor
mléko
máslo
sůl a pepř
Postup
Cibuli nakrájejte na kostky, osmahněte a na ní orestujte maso. Přidejte na kostičky nakrájenou mrkev, hrášek, žampiony a zalijte vývarem nebo bujonem. Osolte a opepřete.
Směs dejte do zapékací mísy. Maso nesmí ve vývaru plavat! Oloupané brambory nakrájejte na kostky, uvařte a sceďte. Rozmíchejte je na kaši s trochou mléka a másla a rozetřete na masovou směs. Pečte při 200 stupních asi 30 minut.
Tags :
slaný koláč