Geniální nápad, který se hodí i pro jakékoli zbylé těstoviny nejrůznějších tvarů. Jídlo chutná i studené.
Ingredience
Pesto
3 hrsti čerstvé bazalky
1 hrst hladkolisté petržele
1 hrnek zeleného hrášku
4 stroužky česneku
4 lžíce opražených piniových jadérek
citronová šťáva
1 hrst nastrouhaného parmazánu
60 ml olivového oleje
Těstoviny
těstoviny
1 lžíce olivového oleje
2 stroužky česneku
1 hrst sušených rajčat
1 hrst rukoly
Postup
Dejte vařit vodu do velkého hrnce. Mezitím si připravte pesto – v robotu rozšlehejte všechny přísady kromě oleje, ten vlijete na závěr. Můžete dochutit citronovou šťávou.
Těstoviny uvařte v osolené vodě dle návodu. Sceďte je a dejte stranou. Ve velké pánvi rozehřejte olej a osmažte na něm česnek a nakrájená rajčata, 1 až 2 minuty, až se česnek rozvoní, ale nezhnědne. Vmíchejte těstoviny a pesto.