S nástupem chladných dní přijde vhod výživná polévka. Díky zdravému tuku ghí naše tělo lépe vstřebá potřebné vitamíny.
Potřebujete
3 větší brambory
1/2 celeru
2 mrkve
1 petržel
2 stroužky česneku
hrst sušených hub
1 lžíci ghí
2–3 lžíce polohrubé mouky
1,5 l vody
kmín, majoránku,
půl lžičky soli
Postup
Nejprve namočte houby na půl hodiny do studené vody. V hrnci nechte rozpustit ghí, přidejte mouku a usmažte jíšku. Vše zalijte studenou vodou, rozšlehejte metličkou, přidejte scezené houby a vařte asi patnáct minut.
Brambory a zeleninu očistěte a nakrájejte na kostky, přidejte je do hrnce s česnekem nakrájeným na plátky, ochuťte solí a kmínem. Vše povařte dalších patnáct minut.
Nakonec polévku dochuťte majoránkou, promíchejte a můžeme servírovat na stůl. Případně ji můžete rozmixovat.