Nádech medu a zázvoru udělá z rizota opravdový hřejivý podzimní pokrm!
Ingredience
1 dýně (na kostičky)
220 g rýže
60 ml olivového oleje
1 lžíce medu
850 ml zeleninového vývaru
1 cibule
2 řapíky
zázvor
160 ml bílého vína
šťáva z citronu
2 lžíce mascarpone
sůl, pepř
Postup
Dýni pokapejte 2 lžícemi oleje. Osolte a opepřete. Pečte ji 15 minut, potom ji vyndejte a zakapejte ½ lžíce medu. Vraťte do trouby na 15 minut.
Nakrájenou cibuli 2–3 minuty opékejte. Pak přidejte zázvor a rýži a míchejte, aby se všechna obalila. Vlijte víno a vařte, dokud se neodpaří. Přilévejte vývar a vařte, dokud nebude rýže hotová. Osolte a opepřete a vmíchejte mascarpone.
Tags :
rizoto