Rychlé jídlo, které doslova zazáří na talíři. Zamilujete si ho a určitě s ním potěšíte vaše nejbližší.
Ingredience
1 lžíce olivového oleje
1 malá červená cibulka
600 g dýňové dužiny
šalvějové lístky
6 prošlehaných vajec
100 g tvrdého sýru
sůl, pepř
Postup
Gril v troubě předehřejte na střední teplotu. Olej rozehřejte ve středně velké pánvi, na rozpálený olivový olej přisypejte nakrájenou cibuli, dýni a nasekanou šalvěj. Opékejte na středním plameni, dokud se vše nezměkne a nezačne zlátnout.
V misce promíchejte vejce se sýrem, osolte a opepřete a směsí zalijte zeleninu na pánvi. Dejte vejcím alespoň 5 minut na to, aby se usadila. Jakmile bude omeleta zespod pevná, ale na povrchu ještě polotekutá, vložte ji krátce pod gril, aby se zapekla i shora.
Nechte chvíli v pánvi dojít, poté podávejte jen tak samotnou nebo s čerstvým pečivem.