Chutný a jemný moučník pro sváteční příležitosti s pudinkovým krémem.
Na těsto
2 hrnky polohrubé mouky
1 hrnek pískového cukru
180 ml oleje
1 vanilkový cukr
4 vejce
1 prášek do pečiva
tuk a hrubá mouka na plech
Na krém
300 ml mléka
1 vanilkový pudink
200 g másla
180 g moučkového cukru
Na rosol
50 ml pomerančové šťávy
60 g moučkového cukru
1 a ½ balení mleté želatiny
Postup
Vejce s cukry vyšlehejte. Přilijte olej a vmíchejte mouku a prášek do pečiva. Těsto nalijte do hlubšího plechu. Pečte při 160 °C 35 minut.
Pudink rozmíchejte ve 100 ml mléka, zbylé mléko dejte vařit. Vmíchejte směs a uvařte pudink. Až vychladne, vyšlehejte ho s máslem a cukrem. Korpus rozřízněte a na dvakrát slepte krémem.
Želatinu nechte nabobtnat ve 20 ml šťávy. Přilijte zbylou šťávu, přisypte cukr a v horké vodní lázni rozpusťte. Mírně zchladlý rosol nalijte na moučník.