TisiceReceptu.cz
TisiceReceptu.cz

Bezkonkurenční čokoládový cheesecake, který zláká hříšnou chutí kvalitní čokolády.

Suroviny na 10 porcí

Na korpus

100 g rozpuštěného másla
200 g máslových sušenek

Na náplň

250 g mascarpone
500 g tučného tvarohu
350 ml smetany ke šlehání
3 lžičky želatiny
300 g kvalitní hořké čokolády

Na polevu

cukrářská poleva hořká a bílá

Postup

Rozdrťte sušenky, přidejte máslo a vypracujte hmotu, kterou napěchujte do formy s pečicím papírem. Dejte do lednice.

Do téměř vyšlehané šlehačky přidejte želatinu, tvaroh a mascarpone, prošlehejte, a přidejte mírně vychladlou rozpuštěnou čokoládu. Prošlehejte. Směs nalijte na korpus a dejte chladit.

Polevy připravte podle návodu a podle libosti ozdobte dort.

 

Nenechte si ujít další zajímavé články