TisiceReceptu.cz
TisiceReceptu.cz

Pokud tento bezlepkový dort budete podávat dětem, s rumem se pochopitelně mírněte.

Suroviny

7 vajec
3 lžíce vanilkového cukru
140 g mletých oříšků (nebo mandlí)
špetku mleté kávy a kakaa (nebo strouhané čokolády)
špetičku soli

Na náplň

1 změklé máslo (250 g)
uvařený vychladlý pudink (vanilkový)
nasekané mandle
rum
malinovo – rybízovou marmeládu
kakao nebo rozpuštěnou čokoládu
čerstvé ovoce (jahody, maliny, borůvky, ostružiny…)

Postup

Z bílků ušleháme tuhý sníh. Žloutky s vanilkovým cukrem ušleháme do světlé pěny a zlehka do ní vmícháme střídavě sníh z bílků a mleté oříšky. Nakonec vmícháme kávu, kakao a špetku soli. Těsto nalijeme do vymazané kulaté dortové formy a upečeme v troubě vyhřáté na 140 °C.

Do změklého másla vmícháme uvařený pudink a jemně nasekané mandle a krém necháme lehce ztuhnout. Upečený vychladlý plát opatrně prokrojíme. Spodní díl položíme na rovný talíř, pokapeme ho hodně rumem a potřeme nejdříve domácí marmeládou a pak částí připraveného krému.

Položíme na něj druhý plát, opět ho hodně pokapeme rumem a potřeme druhou částí krému. Do té vmícháme kakao, nebo čokoládu rozpuštěnou ve vodní lázni. Vršek dortu pak ozdobíme podle fantazie čerstvým ovocem.

 

Nenechte si ujít další zajímavé články