Ruská klasika, kterou s naším receptem hravě zvládnete.
Ingredience
50 g másla
hladká mouka
voda
2 ks vejce
500 g hrubé mouky
pepř, sůl
250 g pečeného vepřového masa
vývar
1 cibule
200 g kysaného zelí
1 lžíce plnotučné hořčice
ocet
Postup
Z hrubé mouky, vajec a vody vypracujte hladké těsto. Mezitím umelte vychladlé pečené maso s oloupanou cibulí a promíchejte s dušeným zelím nakrájeným na drobné kousky.
Ochuťte a přilijte trošku vývaru. Odpočinuté těsto rozválejte a skleničkou vykrájejte kolečka o průměru asi 7 cm.
Rozdělte na ně nádivku, kolečka v půlce přeložte a okraje přimáčkněte. Pelmeně vařte 12 minut v osolené vodě. Podávejte je s miskou se směsí octa, vody a hořčice, do které se pak namáčejí.