Známá slovenská specialita, která je velmi oblíbená i u nás.
Suroviny na 4 porce
500 g kysaného zelí
500 g uzeného masa (nebo klobásy)
400–500 g zakysané smetany
800 g nastrouhaných syrových brambor
polohrubá mouka
2 cibule
bazalkové listy
2 rajčata
olej
sůl
Postup
Zelí podlijeme, udusíme a scedíme. Uzené maso nakrájíme na malé kostičky. Pokrájenou cibuli osmažíme, přidáme uzené a smažíme do zezlátnutí cibule.
Syrové brambory oloupeme, nastrouháme, přidáme špetku soli a zahustíme moukou, až vznikne řidší těsto. Z něj oddělujeme do vroucí vody halušky. Až vyplavou, jsou hotové. Okapané zelí promícháme s uzeným, rajčaty, smetanou a vmícháme scezené halušky.
Tags :
noky