TisiceReceptu.cz
TisiceReceptu.cz

Další ze série špičkových receptů na výborné marmelády!

Suroviny

1 kg šípků
200 až 300 g cukru krupice
½ balení želírovacího prostředku

Postup

Šípky zbavíme stopek (chloupky není třeba odstraňovat – rozvaří se), dáme do hrnce, zalijeme vodou a zvolna vaříme do změknutí.

Šípky prolisujeme a tekutinu vaříme v kastrolu do zhoustnutí. Přidáme želírovací prostředek a ještě chvíli vaříme. Horkou marmeládou plníme sklenice, zavíčkujeme a otočíme dnem vzhůru.

Marmeláda z šípků je skvělá hlavně na podzim a v zimě. Díky vysokému obsahu vitamínu C posiluje vaši imunitu a bojuje proti chřipce i různým zánětům.

 

 

Tags : marmeláda

Nenechte si ujít další zajímavé články