Období medvědího česneku se blíží, proto by byla škoda ho promeškat. Máme pro vás totiž chutné recepty z této jarní bylinky.
Bylinkové máslo
Do mixéru dejte 250 g změklého másla,
60 g medvědího česneku a ½ lžičky soli.
Vše krátce rozmixujte a hotovou směs dejte do vámi vybraných formiček. Nechte v lednici ztuhnout a případně poté zamrazte.
Česnek jako špenát
Chcete-li podávat medvědí česnek jako přílohu k masu, tedy podobně jako špenát, kratičce ho nechte spařit na páře, pak hned osolte, opepřete a podávejte. Dlouho nevařte. Připravili byste jej tak o většinu jeho zdraví prospěšných látek.
Salát nabitý vitaminy
Na jednoduchý salát si připravte olivový olej, sůl, pepř, medvědí česnek a rajčata. Listy medvědího česneku omyjte, nakrájejte nadrobno. Do mísy k němu přidejte nakrájená rajčata, přidejte olivový olej, sůl a pepř.
Medvědí víno
Vezměte plnou hrst nadrobno nakrájených listů a krátce je povařte v asi ¼ Iitru bílého vína. Pak oslaďte podle chuti medem nebo sirupem a obden z něj pomalu po doušcích popíjejte.