Tato dietní pochoutka je jednoduchá na přípravu. Místo sóji lze použít i sójové „maso“.
Ingredience
300 g sóji
9 plátků lasagní
½ květáku
1 brokolice
½ pórku
olej
250 ml kysané smetany
2 lžíce mléka
1 lžíce mleté papriky
1 vejce
petržel
sůl
pepř
Postup
Sóju namočte do vody alespoň den před vařením. Potom ji uvařte v hrnci, trvá to 25 minut.
Na oleji orestujte na kolečka nakrájený pórek. Přidejte malé růžičky květáku a brokolice. Osolte, okořeňte podle chuti a 10 minut duste.
Do pekáče vysypaného strouhankou dejte polovinu sóji. Na ni dejte zeleninu, plátky lasagní a druhou polovinu sóji. Na ni opět dejte lasagne.
Ve smetaně rozmíchejte mléko, papriku, vejce, pepř a sůl. Nalijte navrch. Pečte v troubě na 180 °C. Ozdobte rajčaty a petrželí. Jednodušší to už ani nemůže být.