Samotný lilek skvěle přejímá chutě ostatních surovin. Proto pokrmy z něj vždycky chutnají jinak, vždy ale báječně.
Potřebujete
2 fialové lilky
2 stroužky česneku
1/2 lžíce mletých chilli papriček
2 jarní cibulky
1 lžičku sezamových semínek
2–3 lžíce sójové omáčky
1/2 lžíce sezamového oleje
Postup
Lilky nakrájejte na špalíky dlouhé asi 5–6 cm a 15 minut je povařte v páře. Dejte je na talíř a nechte zcela vychladnout. Pustí-li v míse vodu, slijte ji.
Do mísy dejte prolisovaný česnek, chilli, nasekanou jarní cibulku, sójovou omáčku a sezamový olej a vše dobře promíchejte. Pak přidejte vychladlý lilek a opět promíchejte.
Nakonec salát posypejte sezamovými semínky a na kolečka nakrájenou druhou jarní cibulkou. Podávejte buď samotný, nebo s jasmínovou rýží, jak je často servírován v Koreji.