TisiceReceptu.cz
TisiceReceptu.cz

Díky batátům a mrkvi je mírně nasládlá, koření jí zase dodá na pikantnosti – bude tak chutnat dospělým i dětem.

Ingredience

700 g batát
1 petržel a mrkev
1 l vývaru
1 lžička tymiánu
olivový olej
sůl a pepř
150 ml smetany
citronová šťáva
slanina k podávání

Postup

Troubu předehřejete na 190 °C. Oloupané a nakrájené batáty, mrkev a petržel promíchejte v pekáči s olivovým olejem a solí. K zelenině přidejte čerstvý tymián a vše dejte péct asi na 30 minut.

Upečenou zeleninu přendejte do většího hrnce a zalijte vývarem. Vařte ji ještě asi 20 minut. Když je všechna zelenina měkká, ponorným mixérem ji rozmixujte.

Nakonec přilijte smetanu a nechejte provařit. Polévku dochuťte solí a pár kapkami citronové šťávy. Podávejte ji s čerstvě namletým pepřem a na pánvi opečenou slaninou.

Nenechte si ujít další zajímavé články