Ať ruský, polský nebo ukrajinský, boršč patří mezi oblíbené polévky na celém světě.
Suroviny na 4 porce
200 g brambor
200 g zelí
100 g mrkve
2 bobkové listy
300 g červené řepy
500 g hovězího masa na kosti
2 stroužky česneku
1 cibule
200 g kapusty
2 lžíce rajčatového protlak
5 kuliček celého černého koření
sůl
Postup
Maso umyjte, vložte do hrnce s vodou a vařte 90 minut. Ke konci vaření přidejte celé černé koření a bobkový list. Maso vyjměte, rozdrobte rukama a přidejte do scezeného vývaru. Přidejte nakrájené brambory a zelí a vařte 15 minut.
Orestuje nasekanou cibuli a nastrouhanou mrkev a řepu. Přidejte asi 2 naběračky vývaru a protlak. Osolte a opepřete. Po změknutí přidejte do hrnce a krátce povařte.
Tags :
Boršč