Tortilly si získávají stále silnější místo na našich stolech!
Suroviny
4 kusy tortill
250 g hovězího bifteku
1 lilek, cuketu, červenou cibuli
2 mrkve
50 ml olivového olej
60 g kozího sýru
2 papriky (1 červená, 1 žlutá)
sůl a pepř mletý
2 stroužky česneku
3 lžíce medu
20 ml jablečného octa
1 lžička oregana, majoránky, tymiánu
100 g polníčku
Postup
Maso nakrájíme na nudličky, osolíme a opepříme. Připravíme si marinádu. Olej smícháme s prolisovaným česnekem, medem, octem a bylinkami, vše promícháme.
Maso dáme do marinády a necháme cca 20 minut odležet. Mezitím si nakrájíme lilek, cuketu, papriky, mrkev a cibuli na proužky. Maso vyndáme z marinády a na chvilku naložíme i zeleninu.
Zeleninu s masem ogrilujeme. Na pánvičce nebo v troubě si nasucho nahřejeme tortilly. Kozí sýr nadrobíme a natrháme si listy polníčku. Na nahřáté tortilly poklademe přiměřené množství masa se zeleninou, přidáme kozí sýr a listy polníčku a zabalíme do tortilly.