Připravte hostinu pro celou rodinu.
Suroviny na 6 porcí
1 kg vepřových nebo drůbežích jater
200 g špeku
3 cibule
3 měkčí pikantní klobásky
drcený kmín
česnek (i sušený)
mletý pepř
mleté nové koření
majoránka
olej
sůl
Postup
Játra očistíme. Vepřová pokrájíme na plátky, drůbeží necháme vcelku. Posypeme kořením, zakápneme olejem a dáme odležet v chladu přes noc. Kořením nešetříme.
Okořeněné maso napícháme střídavě s kousky špeku, kolečky cibule a klobás na delší jehly. Před grilováním lehce osolíme, nemusíme se bát, že játra ztvrdnou.
Grilujeme ze všech stran asi 15 minut, sundáme špízy z mřížky a ještě je trochu dosolíme. Podáváme nejlépe s čerstvým pečivem a sklenicí vychlazeného piva.