TisiceReceptu.cz
TisiceReceptu.cz

Připravte hostinu pro celou rodinu.

Suroviny na 6 porcí

1 kg vepřových nebo drůbežích jater
200 g špeku
3 cibule
3 měkčí pikantní klobásky
drcený kmín
česnek (i sušený)
mletý pepř
mleté nové koření
majoránka
olej
sůl

Postup

Játra očistíme. Vepřová pokrájíme na plátky, drůbeží necháme vcelku. Posypeme kořením, zakápneme olejem a dáme odležet v chladu přes noc. Kořením nešetříme.

Okořeněné maso napícháme střídavě s kousky špeku, kolečky cibule a klobás na delší jehly. Před grilováním lehce osolíme, nemusíme se bát, že játra ztvrdnou.

Grilujeme ze všech stran asi 15 minut, sundáme špízy z mřížky a ještě je trochu dosolíme. Podáváme nejlépe s čerstvým pečivem a sklenicí vychlazeného piva.

Tags : špízšpízy

Nenechte si ujít další zajímavé články