Pro ty, kdo příliš neholdují ostrým chutím, připravte něco svěžejšího a lehčího – citronovou marinádu.
Potřebujete
1 limetku
½ citronu
6 lžic olivového oleje
½ lžíce worcesterské omáčky
mletý bílý pepř
čerstvé bylinky podle chuti
Postup
Limetku a citron dobře omyjte, oloupejte a šťávu vymačkejte. Slupky nakrájejte na tenoučké nudličky. Vložte je do misky a přidejte vymačkanou šťávu.
Pak přilijte worcesterskou omáčku, olivový olej a přidejte pepř. Můžete přidat i trochu nasekaných čerstvých bylinek. Vše důkladně promíchejte a nechte v lednici asi hodinku odležet.
Připravené maso potřete ze všech stran marinádou a nechte ho v ní přes noc uležet. Hodí se ideálně na ryby, mořské plody nebo kuřecí maso.
Tags :
marináda