Ideální svačinka třeba po tréninku – za odměnu!
Suroviny
2 větší banány
3/4 šálku mléka (kokosového, mandlového, sójového)
1 lžička vanilky
¼ šálku vlašských ořechů
skořice
Postup
Lehce rozmrzlé banány, vanilku, půl šálku mléka a případně ořechy vložíme do mixéru a za vysokých otáček mixujeme. Pokud je směs ještě příliš hustá, použijeme další mléko do požadované hustoty. Dáme chladit do mrazáku.
Po servírování do misek posypeme skořicí, nebo mletým muškátovým oříškem. Pro další chuťové variace můžeme přidat mražené bobulové ovoce, lžičku kakaového prášku, nebo polévkovou lžíci arašídového másla.
TIP
Dobře zralé banány dodají přírodní cukr vázaný ve vláknině, a tak zmrzlinu ani nemusíme doslazovat.
Tags :
zmrzlina