TisiceReceptu.cz
TisiceReceptu.cz

Pokrm, který máme všichni spojený s létem. Pusťte se do ovocných knedlíků.

Ingredience

50 g strouhanky
120 ml vlažného mléka
250 g hladké mouky
1 špetka soli
30 g rozpuštěného másla
2 žloutky

Na náplň

2 jablka,
2 lžíce skořicového cukru

K podávání

120 g tvrdého tvarohu
3 lžíce cukru moučka
70 g rozpuštěného másla
mletá skořice

Postup

Strouhanku zalijte polovinou mléka a nechte chvilku provlhnout. Pak přidejte všechny zbylé ingredience a rukama vypracujte pružné, tvárné těsto.

Ve velkém hrnci dejte vařit dostatek vody. Jablka oloupejte a vykrojte jádřince. Ovoce nakrájejte na kousky a smíchejte se skořicovým cukrem. Z těsta odebírejte kousky, které v dlani zploštěte, doprostřed vložte kousek jablka a zabalte do kuličky.

Pečlivě těsto slepte, aby se vám knedlíky při vaření nerozpadly. Následně je opatrně vhoďte v jednu chvíli do vroucí vody a asi 12–15 minut vařte doměkka. Množství je obvykle potřeba uvařit ve 2 dávkách, záleží ale na velikosti hrnce.

Dejte na naše rady

Náplň

Švestky očistěte a podle svých preferencí vypeckujte. Počítejte ale s tím, že vypeckované švestky pustí během vaření šťávu, těsto v tom případě udělejte trochu hustší, aby se zcela nerozpadlo.  Místo švestek ale můžete použít jablka, hrušky nebo jiné ovoce.

Těsto

Pokud si brambory stihnete uvařit den předem, tím lépe pro vás, těsto bude lépe držet pohromadě.

Vaření

Ve chvíli, kdy jsou knedlíky hotové, vyplavou samy na hladinu. Dbejte na to, abyste je opravdu vařili pod poklicí, jinak nebudou nadýchané! Uvařené knedlíky z hrnce vyjměte, dejte je do mísy, každý zvlášť propíchněte a zalijte je troškou rozpuštěného másla, aby se neslepily.

 

Nenechte si ujít další zajímavé články