Zapečená letní zelenina je skvělé jídlo, které můžete podávat jako přílohu k masu nebo ho servírujte jako lehké hlavní jídlo.
Ingredience
3 středně velké cukety
1 středně velký lilek
500 g cherry rajčat
1 lžíce olivového oleje
4 velké stroužky česneku
¼ lžičky mořské soli
¼ čerstvě namletého černého pepře
nastrouhaný parmazán
¼ hrnku čerstvé bazalky a petržele
Postup
Olejem lehce vymažte zapékací mísu. Cukety a lilek nakrájejte na kostky o velikosti asi 2 cm a dejte do mísy. Přidejte na půlky překrojená rajčátka. Smíchejte s olivovým olejem, přidejte, česnek, sůl, pepř a menší část nastrouhaného parmazánu, nakonec jemně vmíchejte polovinu bazalky a petržele.
Připravenou zeleninu vložte do zapékací mísy a pečte v předehřáté troubě 25 minut. Mísu nezapoměňte přikrýt alobalem. Poté ho odstraňte a pečte dalších 10–20 minut, až bude zelenina měkká a křupavá.
Před podáváním posypejte zbývajícím parmazánem a bylinkami.