TisiceReceptu.cz
TisiceReceptu.cz

Za 40 minut připravíte čatní do asi sedmi tří set mililitrových sklenic.

Přísady

400 g višní
300 g cibule
4 stroužky česneku
1 červená feferonka
250 ml balzamikového octa
1 plechovka loupaných rajčat (400g), krájených na kousky
140 g rajčatového protlaku
4 PL sekané petrželky
½ KL soli
½ KL pepře
1 balení Želírovacího cukru Extra 2:1 Dr.Oetker

Příprava

Višně omyjeme, odpeckujeme a odvážíme. Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme na kostičky. Feferonku očistíme a nakrájíme na velice malé kostičky.

Višně, cibuli, česnek, feferonku, ocet, rajčata, rajčatový protlak, petrželku, sůl a pepř dobře promícháme v hrnci s Extra želírovacím cukrem. Vše za stálého míchání uvedeme k varu a vaříme 5 minut, přitom občas zamícháme.

Na talířek kápneme 1-2 KL právě svařeného čatní. Pokud je po vychladnutí málo tuhé, vmícháme 2 zarovnané KL Kyseliny citrónové Dr.Oetker.

Ihned naplníme až po okraj do připravených sklenic. Uzavřeme víčkem, obrátíme dnem vzhůru a po dobu asi 5 minut necháme stát na víčku.

Pozor! Feferonka je silně pálivá, proto je vhodné při jejím zpracování použít gumové rukavice.

TIP

Čatní chutná výborně se všemi druhy masa.

Tags : čatní

Nenechte si ujít další zajímavé články

Záhada Terakotové armády: Působili na čínském císařském dvoře sochaři z antického Řecka?
enigmaplus.cz

Záhada Terakotové armády: Působili na...

Když byl v roce 1974 v Číně...
Pomocníci pro teplou snídani
panidomu.cz

Pomocníci pro teplou snídani

Zvláště teď v zimě přijde teplé sousto...
Dům roku, který se zrodil ve sklepě
rezidenceonline.cz

Dům roku, který se zrodil ve...

Když tato zajímavá rezidence získala celosvětové...
Bernášková utekla manželovi za kamarádem?
nasehvezdy.cz

Bernášková utekla manželovi...

Sotva skončilo patnáctileté...
Koněpruské jeskyně a javoříčští netopýři už se probouzí
epochanacestach.cz

Koněpruské jeskyně a javoříčští...

Hlavní sezóna zpřístupněných jeskyní sice začne...
Měsíční Grand Canyon? Obří kaňony vznikly během několika minut
21stoleti.cz

Měsíční Grand Canyon? Obří...

Při pohledu na Grand...
Na dvoře Ludvíka XIV.: Servíruje se bešamel a vidlička je ďáblův nástroj
epochaplus.cz

Na dvoře Ludvíka XIV.: Servíruje...

Lžíce, vidlička a nůž, to je základ příboru, který...
Tajemný Klášterec nad Orlicí: Ďáblové pod omítkou svatostánku?
epochalnisvet.cz

Tajemný Klášterec nad Orlicí:...

Kostel Nejsvětější Trojice najdeme v podhůří...
Nikdy jí tu faleš neodpustíme!
skutecnepribehy.cz

Nikdy jí tu faleš neodpustíme!

Kolegyni jsem považovala za svůj vzor. Nakonec jsem...
Všechno jsme spolu zvládli
nejsemsama.cz

Všechno jsme spolu zvládli

Když už jsem myslela, že se budu...
Velikonoční menu v restauraci The Artisan
iluxus.cz

Velikonoční menu v...

Jaro přináší nejen...
5 vyvrácených mýtů o čaji: Jeho domovinou není Čína
historyplus.cz

5 vyvrácených mýtů o čaji:...

„Čajovník je zřejmě nejstarší kulturní rostlinou světa....