TisiceReceptu.cz
TisiceReceptu.cz

Základem dobrého domácího kečupu je nepřehnat to se solí ani s cukrem.

Ingredience

1,5 kg rajčat
250 g cibule
250 g kapie
250 g jablek
5 lžic cukru krupice
1 lžíce soli
150 ml octa
1 chilli paprička
1 lžička mletého zázvoru
2 lžíce sladké papriky
1 stroužek česneku
10 hřebíčků
3 bobkové listy

Postup

Rajčata nakrájejte a rukama je pořádně promačkejte. Osolte a povařte do změknutí. Poté je přes sítko propasírujete a znovu přiveďte k varu spolu s pokrájenou cibulí, paprikou a jablkem.

Do vroucí tekutiny přidejte koření a zbytek ingrediencí. Pak vše rozmixujte dohladka.

 

Tags : kečup

Nenechte si ujít další zajímavé články