Nejlepší je jen tak s čerstvým plátkem chleba nebo rýží.
Ingredience
3 cibule
6 paprik
5 rajčat
5 vajec
sůl a pepř
1–2 lžíce slunečnicového oleje
Postup
Nakrájejte cibuli a nechte ji na troše oleje v hluboké pánvi lehce zpěnit. Přidejte na malé kousky nakrájené papriky.
Asi 3 minuty počkejte, až začnou povolovat a přidejte na malé kousky nakrájená rajčata. Pokud chcete přidat zvlášť opečenou klobásu, přidejte ji před rajčaty.
Osolte, opepřete, podlijte lehce vodou, pokud je potřeba a zelenina se připéká, a nechte vařit. Hotovo je, když jsou rajčata povolená.
V té chvíli přijdou na řadu předem rozšlehaná vejce. Těmi zeleninu polijte. Pak už jen chvilku povařte. Když mají vejce pevnější konzistenci, je hotovo.
Tags :
lečo