Lepší bramborák jste nejspíše nikdy neměli!
Suroviny na 4 porce
1 kg brambor
150 g šunky (mletých škvarků)
0,1 l mléka
2 vejce
6 stroužků česneku
3 lžíce hladké mouky (škrobová moučka)
2 lžíce čerstvé (1 lžička sušené) majoránky
hrst petrželky
nasekaná cibulová nať (hrst pažitky)
sádlo či olej na opékání
sůl
pepř
Postup
Brambory nastrouháme nahrubo a vymačkáme vodu. Dáme do mísy a pokropíme horkým mlékem, smícháme s vejci, moukou, škvarky, lisovaným česnekem, solí, pepřem a sekanými bylinkami.
Na pánvi rozpálíme tuk. Do pánve dáváme 1–2 lžíce těsta na 1 bramborák. Opékáme z obou stran dozlatova. Podáváme se zeleninou, kysaným zelím nebo jako přílohu k masu.