TisiceReceptu.cz
TisiceReceptu.cz

Už brzy zas vyrazíme na chalupy. Co si tam pochutnat na tomhle?

Suroviny na 4 porce

600 g točeného salámu
600 g brambor
4 cibule
2 lžíce sladké papriky
6 stroužků česneku
2 lžíce sádla
1 l vody
drcený kmín
majoránka
sůl
pepř

Postup

Cibuli nakrájíme najemno a salám na kolečka. Do rozpáleného kastrůlku dáme rozehřát sádlo, přidáme oloupaný, na plátky nakrájený točeňák, cibuli a drcený kmín. Restujeme dozlatova, poté zaprášíme paprikou a znovu krátce orestujeme.

Zalijeme vodou, přidáme na kostky nakrájené oškrábané brambory (pokud máme rané, dáváme i se slupkou), osolíme a přivedeme k varu. Jakmile jsou brambory měkké, dochutíme pepřem, majoránkou a česnekem. Buřtguláš podáváme s chlebem nebo v malém vydlabaném chlebovém bochníčku.

 

Nenechte si ujít další zajímavé články