Velmi rychlá a jednoduchá příprava. Nejlepší jsou opečené na grilovací pánvi nebo na plátu, při grilování nad ohněm je lepší je zabalit do alobalu, aby maso zůstalo šťavnaté.
Potřebujete
500 gramů mletého masa
směs jehněčí
vepřové
telecí a hovězí
sůl
drcený pepř
mletou pálivou papriku
Na omáčku
4 lžíce tatarky
1 snítku tymiánu
1 jarní cibulku, cayenský pepř
1 lžící tmavého
piva
zeleninu na oblohu
Postup
Směs mletých mas osolte, opepřete a ochuťte paprikou a promíchejte. Míchejte skutečně dlouho a důkladně! Rukama z něj vytvořte 4 pljeskavice – asi 1 cm silné kulaté větší plátky.
Maso – jakési větší karbanátky – opékejte na rozpáleném grilu nebo na pánvi s olejem asi 2 minuty z obou stran a rozdělte na talíře.
Podávejte buď s omáčkou a zeleninovou oblohou, ale třeba i s hořčicí, brambory nebo hranolky. Pljeskavice můžete použít třeba i do domácích burgerů.