TisiceReceptu.cz
TisiceReceptu.cz

Další slovenská specialita do vašeho bříška.

Suroviny na 8 porcí

1 lžíce sádla
2 cibule
1,5 l vody z halušek
8 kuliček pepře
½ lžičky drceného kmínu
150 g brynzy
1 lžička sladké papriky
0,1 l smetany
kopr
2 krajíce celozrn. chleba
pažitka
petrželka

Postup

Smíchejte brynzu s nasekanou cibulí a kořením a zalijte haluškovicí. Nesolte, brynza je slaná! Rozšlehejte a nechte krátce prohřát, nesmí vřít. Demikát doplňte kostkami opraženého chleba a posypte pažitkou, koprem nebo petrželkou.

Část brynzy lze nahradit zakysanou smetanou. Voda z instantních halušek nemá vlastnosti pravé haluškovice, proto je možné použít vodu z brambor, těstovin či vývar.

Nenechte si ujít další zajímavé články