Koláč může vypadat a chutnat doslova jako dort. Lehký tvarohový krém s ovocem ho povýší na vyšší stupeň.
Potřebujete
5 vajec
155 g cukr
sůl
125 g polohrubé mouky
prášek do pečiva
500 g různého ovoce (jahody, maliny, borůvky, ostružiny…)
200 g tvarohu
100 g bílého jogurtu
30 ml mléka
1 vanilkový cukr
Postup
Z bílků, 60 g cukru a špetky soli ušlehejte pevný sníh. Žloutky utřete s 65 g cukru a smíchejte s moukou prosátou s kypřicím práškem. Pak do směsi opatrně zamíchejte sníh a vymíchejte těsto.
Těsto rozprostřete na plech vyložený pečicím papírem a pečte při 175 °C asi 20 minut. Ovoce přeberte a (kromě malin) opláchněte. Z tvarohu, jogurtu, mléka, 30 g cukru a vanilkového cukru utřete krém.
Upečený plát vyklopte na navlhčenou utěrku. Vychlazený koláč potřete krémem a obložte ovocem, případně můžete ozdobit lístky meduňky.