Skořicové hvězdičky jsou vláčné a nadýchané. K typickému cukroví patří nejen u nás, ale i u našich německých sousedů.
Suroviny
250 g moučkového cukru
3 bílky
200 g mletých mandlí
100 g polohrubé mouky
1 lžička kakaa
1 lžíce mleté skořice
hladká mouka na vál
tuk na vymazání plechu
1 lžička rumu
povidla
Na polevu
100 g moučkového cukru
1 bílek
Postup
Moučkový cukr utřete s bílky. Přidejte jemně mleté mandle (můžete nahradit i jemně mletými lískovými oříšky), polohrubou mouku, kakao a skořici a vypracujte těsto, které dejte do chladu alespoň na 30 minut odpočinout.
Na pomoučené pracovní ploše vyválejte z těsta plát silný asi 5 mm a vykrajovátkem vykrájejte hvězdičky. Ty položte v rozestupech vedle sebe na plech vymazaný rostlinným tukem.
Dejte péct do trouby vyhřáté na 170 °C na zhruba 10 minut. Mezitím povidla smíchejte s rumem. Z bílku ušlehejte tuhý sníh, do kterého postupně přimíchejte moučkový cukr.
Hvězdičky nechte vychladnout, pak jejich střed potřete rumovými povidly a celý povrch pokryjte cukrovou bílkovou polevou. Nechte zatuhnout.