TisiceReceptu.cz
TisiceReceptu.cz

Skořicové hvězdičky jsou vláčné a nadýchané. K typickému cukroví patří nejen u nás, ale i u našich německých sousedů.

Suroviny

250 g moučkového cukru
3 bílky
200 g mletých mandlí
100 g polohrubé mouky
1 lžička kakaa
1 lžíce mleté skořice
hladká mouka na vál
tuk na vymazání plechu
1 lžička rumu
povidla

Na polevu

100 g moučkového cukru
1 bílek

Postup

Moučkový cukr utřete s bílky. Přidejte jemně mleté mandle (můžete nahradit i jemně mletými lískovými oříšky), polohrubou mouku, kakao a skořici a vypracujte těsto, které dejte do chladu alespoň na 30 minut odpočinout.

Na pomoučené pracovní ploše vyválejte z těsta plát silný asi 5 mm a vykrajovátkem vykrájejte hvězdičky. Ty položte v rozestupech vedle sebe na plech vymazaný rostlinným tukem.

Dejte péct do trouby vyhřáté na 170 °C na zhruba 10 minut. Mezitím povidla smíchejte s rumem. Z bílku ušlehejte tuhý sníh, do kterého postupně přimíchejte moučkový cukr.

Hvězdičky nechte vychladnout, pak jejich střed potřete rumovými povidly a celý povrch pokryjte cukrovou bílkovou polevou. Nechte zatuhnout.

 

Nenechte si ujít další zajímavé články