Pokud zrovna máte den, kdy není úplně chuť na maso, pak vás tento červený burger jistě mile překvapí. A to nejen svým vzhledem, ale hlavně chutí.
Ingredience
400 g červené řepy
1 stroužek česneku
200 g ovesných vloček
2 lžíce olivového oleje
2 lžíce balzamikového octa
1 lžička římského kmínu
1 hrst petrželové nati
sůl
Na dokončení
4 houskové bulky
2 lžíce majonézy
2 hrsti salátových listů
1 rajče
Postup
Červenou řepu vložte do většího hrnce, zalijte vodou a vařte doměkka. Nechte vychladnout a oloupejte. Poté řepu rozmixujte společně s česnekem, přimíchejte ostatní suroviny a podle chuti osolte.
Vytvarujte mokrýma rukama burgery, naskládejte na plech vyložený pečicím papírem a pečte asi 10 minut. Pokud máte gril a zahrádku, tak burger hoďte klidně na něj. Přece jen, na ohni chutná všechno daleko lépe.
Housky rozkrojte, potřete majonézou, přidejte hrstku listových salátů, plátek rajčete, pak řepový burger, přiklopte a dobře zabalte. Nic na tom není. Pokud chcete zkusit něco trošku jiného, je pro vás právě tento pokrm správnou volbou.